Escapismes i magnetismes

A casa hi tinc fenomens paranormals, sí. Hi ha coses que es mouen, que es transformen, que tenen sorprenents propietats magnètiques i fins i tot coses que fugen, com una bèstia indomable que des que la vaig posar sota la finestra no ha tingut altra cosa en ment que fugir, marxar, escapar-se.

I ahir ho va aconseguir, i al seu lloc hi he trobat una nota.

A la nota, m’explica que nascut a Hongria 1874, Henry Houdini fou el més gran escapista de tots els temps.

Va començar amb els jocs de cartes i amb els mateixos jocs de mans de qualsevol artista del gremi del paranormal, però de seguida va captivar al públic amb les seves actuacions d’escapisme.

A les seves gires per Europa, els seus espectacles congregaven a un munt de gent que s’hi amuntegava per veure com «el rei de les manilles» desafiava a la policia local escapant-se de les cel·les, de vagons de tren o de caixes fortes, on s’hi feia tancar lligat amb cadenes o camises de força.

El seu gran èxit, però, el va aconseguir quan va dissenyar un espectacle on s’escapava de l’interior d’un tanc d’aigua, «la cambra de tortura xinesa», que executava penjat cap per avall i a la vista dels espectadors.

Qui en vulgui saber més sobre l’il·lusionisme i la figura de Henry Houdini, pot visitar la botiga el Rei de la Màgia, llegir aquest còmic sobre un episodi de la seva carrera o pot anar a la Filmoteca de Catalunya, on aquest dissabte 4 d’agost hi projecten l’Illusionniste, un film d’animació amb guió de Jacques Tati.

I si algú veu una bèstia fent de trilera a les Rambles, que m’avisi. Porta un test vermell.

4 comments

  1. Harry

    Encara no se com he acabat en aquesta web, deu tenir magnetisme digital, bits imantats. A mi això dels escapismes i magnetismes em fa pensar en Love of Lesbian, la Niña Imantada o les Maniobras de Escapismo. Ah, no es deia Harry?

  2. gràcies per la visita, harry!

  3. Harry

    De res, tot molt maco, però en Houdini… no es deia Harry enlloc de Henry??

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: